Snurk je veel? De anti snurkbeugel is de oplossing

Snurk je veel? De anti snurkbeugel is de oplossing

Wie snurkt, zal daar ongetwijfeld zelf niet veel last van hebben. Het kan echter wel zo zijn dat je partner of huisgenoten er elke nacht van wakker liggen. Dat wil je natuurlijk niemand aandoen. De anti snurkbeugel zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor je probleem. 

anti snurkbeugel

Wat is snurken?

Eerst leggen we het fenomeen snurken even uit. Als men snurkt dan heeft dit vaak te maken met de tong die slap en dik wordt gedurende de nacht en het luchtgat in valt. Daardoor ontstaat er een nauwe opening waar je doorheen moet ademen. Normaal gesproken is die opening veel groter maar doordat deze tijdens de slaap zo nauw is ontstaat er een ronkend geluid. Bij de ene persoon is dit harder dan bij de ander. Sommige mensen hebben dit alleen als ze op hun rug slapen maar dat hoeft de oorzaak niet te zijn. 

anti snurkbeugel

Wat is een anti snurkbeugel?

De anti snurkbeugel kent veel namen. MRA beugel maar ook snurkbeugel en snurkbitje zijn termen die je geregeld voorbij hoort komen. Wie een snurkbeugel draagt zal daar niet veel last van hebben. De snurkbeugel is zo ontworpen dat het je niet hindert tijdens de nacht. Het zorgt ervoor dat je onderkaak een stukje naar voren wordt geduwd en je tong een stukje naar beneden. Zo is er meer ruimte om te ademen en is snurken dus vrijwel onmogelijk. De mensen om je heen zullen je dankbaar zijn!