Mindfulness retraite

Mindfulness retraite

Mindfulness, geen idee wat het was. Zo’n 6 maanden geleden had ik verdriet en zag mijn leven er chaotisch uit. Het ging niet lekker met mijn relatie en op mijn werk was het ook stress. Mocht ik daar blijven of moest in na 20 jaar verdwijnen en een nieuwe baan gaan zoeken. Ik werd er gek van om steeds te denken aan het leven zonder baan en echtgenoot. Het werd een vicieuze cirkel waar ik bijna niet meer uit kon komen. Mijn gedachten sloegen op hol. Een vriendin raadde me aan, om eens iets te gaan doen met mindfulness retraite. Maar wat is dat dan, mindfulness?

Hartenlicht.nl

Ik ben gaan lezen over mindfulness en begreep, dat negatieve gedachtes kunnen worden geblokkeerd en je aandacht meer in het hier en nu kunt houden. Hartenlicht.nl biedt verschillende mogelijkheden om mindfulness te ervaren. Zo ben ik een stilte retraite gaan doen en kwam als herboren weer thuis. Je moet het eigenlijk zelf ondervinden. Negatieve gedachten en angstgevoelens verdwijnen en je gaat fris de toekomst tegemoet.

Je leert om dingen te accepteren en/of los te laten. Er komt meer balans in je leven en je leert om te gaan met stress gevoelens en deze ook als spanning te herkennen. Met mijn relatie is het weer oké. Ben wel op zoek gegaan naar een nieuwe baan. En deze gevonden. Ik heb weer rust in mijn leven!