De tuin

De tuin

Het inrichten van een tuin kan een moeizame taak zijn, hier geven we u drie tips om u op weg te helpen. Voor meer informatie kunt u terecht bij https://www.rainbow-collection.nl/.

1. Geef een ruimte

Zorg ervoor dat uw paden breed genoeg zijn voor een comfortabele doorgang. Niemand houdt ervan om door smalle ruimtes te kruipen, binnen of buiten. Hoofdwegen moeten breed genoeg zijn voor ten minste twee mensen om naast elkaar te lopen, niet minder dan 5 meter. Voor secundaire paden waar mensen lopen, moet de breedte ten minste 3 meter zijn. Houd er rekening mee dat hoe groter de aanplant of structuren die uw loopbrug flankeren zijn, hoe breder het pad moet zijn. Hoge grenzen zorgen ervoor dat elke ruimte beperkter aanvoelt.

2. Bekijk uw stappen

Buitentrappen en trappen moeten voorzichtig stijgen; anders kunnen ze ontmoedigend lijken. Stappen met een stijging van 6 centimeter of minder zijn het meest comfortabel. De run (of diepte) van elke stap plus twee keer de stijging (of hoogte) moet gelijk zijn aan 26 inch. Dus stappen met een 6-inch stijging zou vereisen een run van 14 inch te hebben. Als uw tuintrappen meer dan 10 treden omvatten, overweeg dan een landing na elke vierde of vijfde stap om de vooruitgang te vergemakkelijken. Landingen moeten minstens zo diep zijn als de trappen breed zijn. Een royale landing is een absolute noodzaak waar een trap van richting verandert.

3. Veel elleboogruimte

Patio’s en dekken zijn perfecte ruimtes voor outdoor onderhoudend. Plan voor genoeg ruimte om te dineren en vermenging. Bedenk hoeveel gasten u waarschijnlijk regelmatig zult hosten en plan dan op ten minste 4 vierkante meter ruimte per persoon. Buiten dineren betekent buitenmeubilair, dus probeer een 3-meter brede omtrek van open ruimte rond een meubel groepering te verlaten om voor comfortabele circulatie. Vergeet daarbij niet dat u ook ruimte nodig heeft om schaduw te creĆ«ren voor uw gezelschap. Dit kan een parasol zijn of om zo min mogelijk ruimte in te nemen, uitvalschermen.