De beste opleiding voor office management

De beste opleiding voor office management

Fabius Opleidingen heeft met de opleiding voor office manager een hele populaire opleiding in het assortiment. Veel mensen lijkt het geweldig om door middel van office management een afwisselende baan in een drukke organisatie te krijgen. Nou, druk en afwisselend wordt het zeker. Office management krijgt in elk bedrijf een andere invulling. Je moet er als office manager voor zorgen dat alle andere personeelsleden hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Het is dus vooral werk achter de schermen, waarbij het sterk afhankelijk is van jouw persoonlijke kenmerken hoe je deze functie op een goede manier invult.

office management

Geen manusje van alles

Het is allang niet meer zo dat de office manager een soort manusje van alles is, die moet zorgen dat de gasten worden ontvangen, dat er koffie wordt gezet en dat rommel in de prullenbak wordt gegooid. Office management betekent dat je de verbinding vormt tussen alle werknemers. Je stemt agenda’s op elkaar af en je hebt een rol bij de logistieke invulling van de werkzaamheden. Daarvoor is uiteraard de nodige achtergrondkennis nodig. Die krijg je in de opleiding voor office management aangereikt in de vorm van de basisopleiding administratief medewerker. Pas daarna wordt ingegaan op het office management.

Wat kun je met office management?

De opleiding office management duurt bij Fabius Opleidingen 45 weken. De opleiding bestaat uit wekelijkse klassikale bijeenkomsten. Je kunt deze bijeenkomsten naar keuze in de ochtend of de avond volgen. Daardoor is de opleiding uitstekend te combineren met een fulltime baan. Als beginnend office manager met een fulltime baan moet je rekenen op een bruto salaris van ongeveer € 2.000 per maand. Vanuit deze functie zijn de perspectieven om door te groeien naar een andere functie binnen het bedrijf groot, bijvoorbeeld als project manager, facilitair manager, directiesecretaris en communicatieadviseur.