Tips: verbouwen in tuinkas

Tips: verbouwen in tuinkas

Ben je een liefhebber van het verbouwen van planten en groenten en wil je een stapje verder? Dan is een tuinkas misschien wel wat voor jou. Lees gauw verder hoe het in zijn werking gaat.

Tuinkas

Wat is een tuinkas nou precies? Een tuinkas is vaak in de vorm van een glazen huis waar je planten en groenten kunt telen. Hierin komt het licht goed door en is het ook wat warmer dan buiten. Dit bevordert de groei van de gewassen die je teelt en heb je dus een betere oogst dan als je zou telen in je tuin. Oftewel ideaal voor als je ook in de overige seizoenen dan de zomer plantjes wilt verbouwen.

Er zijn natuurlijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je een kas gaat aanschaffen. Zo wordt het aangeraden om eerst een groeilicht te kiezen. Aan de hand hiervan kan namelijk de grootte van de kas bepaald worden, omdat er eerst gekeken moet worden hoeveel ruimte de groeilichten in beslag gaan nemen.

Naast het feit dat groeilichten de ruimte nodig hebben, hebben ze ook een invloed op de smaak en de productie. Bijvoorbeeld met tomaten, deze kun je normaal gesproken niet gedurende het hele jaar produceren, maar door de juiste groeilicht voor tomaten is het wel mogelijk.

Zodra de groeilichten op orde zijn, is het tijd om het formaat van de tuinkas te kiezen. Denk hierbij wel aan je tuin. Het moet natuurlijk niet je hele tuin in beslag nemen aangezien het een toevoeging is!