Reanimeren in 6 stappen

Reanimeren in 6 stappen

Ben je BHV’er of heb je een EHBO training gevolgd? Het kan zomaar voorkomen dat je in de situatie terechtkomt waarbij je iemand moet reanimeren. Het is dan belangrijk om te weten welke stappen je moet ondernemen. Zo kun je reanimeren in 6 stappen. Ook wanneer je graag van betekenis wilt zijn voor je bedrijf bij een calamiteit kun je ervoor kiezen om een EHBO of BHV cursus te volgen. Tijdens deze cursus leer je snel te handelen in verschillende situaties, waaronder de situatie dat iemand een hartstilstand krijgt.

Binnen ieder bedrijf is het belangrijk om meerdere BHV’ers en EHBO’ers te hebben. Zij kunnen niet alleen zorgen voor orde en veiligheid tijdens een calamiteit, maar voeren ook levensreddende handelingen uit. In het geval van reanimeren is het van groot belang om te weten wat je precies moet doen. Ook al geldt de regel dat je in principe niets fout kunt doen, is het wel goed om duidelijke stappen te volgen waarmee je wellicht een leven kunt redden.

Reanimeren in 6 stappen kun je leren

Natuurlijk benader je als eerst het slachtoffer en check je of het slachtoffer bij bewustzijn is. Op basis daarvan kun je bepalen om 112 te bellen. Het is ondertussen belangrijk om de juiste stappen te ondernemen. Tijdens een BHV of EHBO cursus leer je goed reanimeren. Verder is het ook mogelijk om een aparte reanimatie en AED training te volgen. Zo leer je precies wat je moet doen en focus je je tijdens de training op deze situatie.