Neem de tijd om na te denken!

Neem de tijd om na te denken!

De keuze van zijn toekomstige woning moet zorgvuldig worden overwogen. Het bouwen huis veronderstelt immers een financiële verbintenis op lange termijn en verschillende criteria moeten worden gerespecteerd als men wil slagen in het vinden van een huis dat aan zijn behoeften en financiële mogelijkheden voldoet.

Houd rekening met jij vierkante meters en lay-outbehoeften om het juiste plan en de juiste stijl voor jij huis te kiezen. Dat laatste zal inderdaad niet hetzelfde zijn voor een eenoudergezin met 1 of 2 kinderen of voor een gemengd en groot gezin. Denk er ook aan om te controleren of het huis opslagruimte heeft. Kijk ook naar de grootte van de kamers en hoe ze zijn ingedeeld. De meerderheid van de bouwers kan soms plannen aanpassen om bouwen huis en scheidingswanden verplaatsen om zo goed mogelijk aan jij verwachtingen te voldoen. Merk ook op dat de aanwezigheid van een garage of een kelder en een stukje grond altijd een pluspunt is.

Kies de juiste plek!

De locatie van jij toekomstige woning is belangrijk. Bouwen in een landelijke of stedelijke omgeving, in een gewilde of minder gewilde wijk zal uiteraard niet dezelfde kosten hebben, en het is vooral de omgeving die de prijs van jij huis bepaalt. Bepaal voordat u een beslissing neemt uw behoeften en onthoud dat een functioneel huis dicht bij openbaar vervoer, scholen, ziekenhuizen en winkelcentra moet zijn. Het is ook het beste als uw huis zich in een schone en stijlvolle buurt bevindt waar geen veiligheidsrisico’s bestaan.

Visie:

Een zicht dat zich beperkt tot de ramen en daken van directe buren zal jij woning niet verbeteren, integendeel. Probeer zoveel mogelijk een duidelijk zicht te houden.

Aarzel niet om bouwen huis van je dromen!