Tuin onderhouden door je afval slim te verwerken

Tuin onderhouden door je afval slim te verwerken

Een tuin onderhouden kan nogal een klus zijn. Het is voor niemand minder werk maar toch zijn er mensen die hier hun plezier uit kunnen halen. Zelf ben ik helaas niet met deze groene vingers geboren maar ik weet toch het een en ander om het tuinieren iets makkelijker te maken. Met makkelijker bedoel ik dat je er minder tegenop gaat zien omdat de dingen wat sneller verlopen. Echter zal ik in dit artikel ook eerlijk blijven. Voor de mensen die niet echt van tuinieren houden is het zo dat je het niet ineens leuk gaat vinden als je de afvalverwerking van je tuin doet via mkb afval. Wel is het makkelijker en efficiënter waardoor je er eerder mee klaar kan zijn en tijd hebt om de dingen te doen waar je wel zin in hebt. In de volgende alinea’s lees je over mijn zoektocht naar de beste afvalverwerking en hoe ik ben gekomen bij mkb afval.

 

Wat is de beste manier om makkelijk van je tuinafval af te komen?

Dit is een moeilijke vraag voor veel mensen. Ook ik heb hier tijden mee geworsteld om een passend antwoord te vinden op deze vraag. Na een lange zoektocht waarbij ik veel verschillende aanbieders had vergeleken ben ik uiteindelijk blijven hangen bij mkb afval. Dit is een bedrijf dat de afvalverwerking regelt voor grote bedrijven maar aangezien mijn tuin vrij groot is ik ook in dit plaatje pas. De redenen waarom ik denk dat mkb afval een stuk beter is dan de concurrentie lees je in het volgende stukje.

 

Waarom is mkb afval zo een goede partij om mee samen te werken?

De reden waarom ik in dit kopje heb gekozen voor “samen te werken” heeft te maken met het feit dat ik dit zo zie. Een partij waar je een langlopende samenwerking mee tekent is iets waar je goed mee moet kunnen samenwerken. Dit betekent dat er flexibiliteit moet komen van beiden kanten. Als je bijvoorbeeld op vakantie bent is het vanzelfsprekend dat je niet elke week een nieuwe container voor de deur wil hebben staan. Als je het even niet gebruikt is het vervelend als een partij hier geen enkele flexibiliteit voor biedt. Dit is iets wat ik bij concurrerende firma’s wel degelijk heb gemerkt. Wat ook belangrijk is heeft te maken met de prijs. Ik vind dat een afvalverwerkingsbedrijf dat qua prijs in het middensegment zit vaak het beste. Dit is qua prijs en kwaliteitverhouding perfect!