Kunstgras reinigen doe je zo!

Kunstgras reinigen doe je zo!

Het in huis halen van kunstgras betekent een einde maken aan het eindeloze maaien, bemesten en verbruiken van grote hoeveelheden water om het gras in topconditie te houden. Hoewel kunstgras veel gemakkelijker te onderhouden is dan gras, is regelmatig schoonmaken nog steeds een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Goed onderhoud helpt de levensduur van het synthetische materiaal te waarborgen en tegelijkertijd een opeenhoping van vuil en aanslag te voorkomen.

Wil jij graag kunstgras aanleggen, maar wil je er niet aan vast zitten? Kunstgras verhuur is een interessante mogelijkheid om naar te kijken.

Gebruik van kunstgras

Overweeg bij het ontwikkelen van een uitgebreid reinigingsplan voor uw grasmat hoe het wordt gebruikt. Het specifieke gebruik van het kunstgras heeft invloed op de manier waarop het moet worden onderhouden.

Voor kunstgras dat actief gebruikt wordt, variërend van sportvelden tot tennisbanen en kunstgras golf, kan schoonmaken helpen om het oppervlak te verjongen. Door het voorkomen van hobbels en andere inconsistenties die zich langzaam gedurende lange tijd kunnen ontwikkelen, kan het reinigingsproces zorgen voor hoogwaardige prestaties en een verminderd risico op letsel.

Het onderhoud van kunstgras past in twee categorieën: regelmatige reiniging en meer door diepe reiniging of verjonging. Om ervoor te zorgen dat uw gras in de beste vorm blijft, is het essentieel dat je het regelmatig schoonmaakt, naast af en toe een diepe reiniging.

Regelmatige reiniging

De beste praktijk is om kunstgras elke week schoon te maken als het intensief wordt gebruikt of aanzienlijke stof- of puin ophoping ervaart, zoals bladeren of bloemen. Groter vuil kan met een hark of borstel worden verwijderd. Een lichte spoeling met een slang kan stof of kleinere deeltjes verwijderen. Als jouw kunstgras minder gebruikt wordt of stof minder een factor is, kan deze reiniging minder frequent zijn, maar minstens twee keer per maand spoelen wordt nog steeds aanbevolen.

Naast wekelijks onderhoud is het het beste om ook maandelijks of om de drie tot vier maanden een uitgebreide reiniging uit te voeren als het gras niet vaak wordt gebruikt. Gebruik een flexibele hark of een harde bezem of borstel (zorg ervoor dat u geen metalen borstelharen gebruikt, omdat deze het kunstgras kunnen beschadigen) om vuil uit de grasmat te verwijderen.

Hark of borstel het gazon om de grotere deeltjes te verwijderen en werk vervolgens op een methodische manier om alle deeltjes te verwijderen die dieper in de grasmat zijn begraven. Dit type reiniging draagt ​​ook bij aan de structurele integriteit van de grasmat. Als je merkt dat gras overal plat wordt, kun je het eenvoudig repareren met een bezem of borstel om het weer omhoog te duwen. Beweeg de borstel in de tegenovergestelde richting om de haren weer in hun verhoogde positie te brengen.