Hoe je met bekende artiesten een dorpsfeest bouwt

Hoe je met bekende artiesten een dorpsfeest bouwt

Een evenement wat publiek trekt
In steeds meer dorpen en steden worden dorpsfeesten georganiseerd waarbij bekende artiesten worden uitgenodigd. Dat is niet zo heel vreemd, want het is de gelegenheid bij uitstek om veel bezoekers naar jouw feesttent toe te trekken. Feesten van dit kaliber worden vooral in de zomermaanden georganiseerd om de inwoners van een stad of dorp te vermaken. Het zorgt er bovendien voor dat er een betere onderlinge samenhang ontstaat bij de inwoners. Je kan in zo’n geval wel volstaan met de plaatselijke beroemdheden, maar een echt volle zaal zal je daar niet mee kunnen trekken. Wie een echt groot feest wil waarbij de kaarten uitverkocht zijn zal een bekend kopstuk van de Nederlandse muziek moeten aan zien te trekken voor het feest.
Kies je publiek
Ga je een bekende Nederlandse Muzikant inhuren, dan is het goed om eerst je publiek te kiezen. Wil jij een avond waarbij voornamelijk jongeren aanwezig zijn in de zaal, dan is het een goed idee om een DJ in te huren. Je kan in dat geval kiezen voor een beroemde DJ die in eigen land al naam en faam heeft opgebouwd. Is je budget net wat minder, overweeg dan om een DJ in te schakelen die nog net niet internationaal is doorgebroken. De kwaliteiten zijn er vaak niet minder om, en het is eindeloos leuk om na de internationale doorbraak te kunnen terugkijken op een dorpsfeest met deze DJ in de tent. Heb je echter een publiek wat vooral van Hollandse hits houdt, dan doe je er goed aan om te kiezen voor een bekende zanger of zangeres.

Zet de juiste toon
Wil je een bekende zanger of zangeres een feest bouwen, dan zou je kunnen kiezen voor een artiest die een bepaalde sfeer met zich meebrengt. Een artiest als Gerard Joling zorgt voor een feest waarbij iedereen meejuicht en waarbij waarschijnlijk de foute kleding uit de kast wordt getrokken. Kies je daarentegen voor Waylon, dan zullen de dames in de rij staan om een kaartje te bemachtigen. Het is maar net wie je inhuurt om de sfeer van een feest te bepalen. Wil je meerdere groepen bezoekers naar jouw feest trekken, dan huur je een paar artiesten voor één avond in. Gegarandeerd dat je een uitverkochte tent hebt.