Een uitje naar Museum Lalique

Een uitje naar Museum Lalique

Wilt u een dagje naar een museum in de buurt van Arnhem? Misschien is Museum Lalique wel iets voor u. Bij Museum Lalique hebben ze nu een expositie over de invloed van de Japanse cultuur in onze kunst rond 1900. Een van de kunstenaars die actief was rond 1900 is de Franse kunstenaar René Lalique. Bijzonder aan zijn werk is dat hij het maakt met een loep. Hij kan zo allerlei details aanbrengen die je zonder loep nooit kon toevoegen. Dit geeft zijn werk een hele nieuwe dimensie. U krijgt bij binnenkomst een loep, zodat u zich in de details kan verdiepen. Ook kunt u lekker lunchen in het museum. Deze lunch wordt verzorgd in de bloementuin. Deze bloementuin heeft ook een achterliggende gedachte. Lalique hield namelijk enorm van de “kleine natuur”.

museum-arrangement

Een leuke dag gehad

Ik ben met een paar familieleden naar het Lalique museum geweest. Ik ben zeer blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Ik heb naast het normale museum ook een lezing gehad van de conservator. Ik heb genoten van mijn prosecco en de lezing. Hierna zijn we gaan lunchen in de bloementuin van het museum. Ik zou zeker aanraden om een keer te gaan kijken. U zult niet teleurgesteld zijn. Het personeel is erg enthousiast over het werk van Lalique.

Meer te weten komen over René Lalique of over het museum

U kunt op de website van museum Lalique alle informatie vinden over kunst uit rond 1900. Verder kunt u ook zien wat het museum allemaal nog meer te bieden heeft aan u.