Een DIY terras maken

Een DIY terras maken

In dit artikel vertellen wij je hoe je je eigen terras maakt (Bron: www.vanvanee.nl).

Voordat je begint moet je er zeker van zijn dat je alle materialen en gereedschappen hebt.

Lijst van materiaal dat je nodig hebt:

1.) Hout voor de basis (houten balk 10x10cm)

2.) Behandeld hout uit lariks (dikte van 3 cm) – (Behandeld hout is zeer stabiel in alle weersomstandigheden)

3.) Roestvrijstalen schroeven

4.) Betonblokken (voor de hoogte van het terras)

Lijst met gereedschap die je nodig hebt:

1.) Tafelzaag

2.) Draadloze boor

3.) Schep

To do

Allereerst moet je weten hoe groot het terras zal zijn. In dit geval begin je met het bouwen van het terras frame. Wanneer je bouwt moet je ervan bewust zijn van de hoogte van het terras. Je moet het terras een beetje schuin te bouwen, maar niet veel. Want als het buiten zwaar gaat regenen zal je het niet leuk vinden als het water blijft liggen en in het hout trekt. Wanneer je klaar bent met de bouw van frame zorg je ervoor dat alles op zijn plaats is en dat het mooi bij elkaar past. 

Wanneer je begint met het monteren van het behandelde hout uit lariks moet je heel voorzichtig zijn om het mooi te snijden, want in de toekomst als je op je blote voeten loopt wil je niet dat er een klein stukje hout in je teen komt. Wanneer je de schroeven in het behandelde hout vast maakt, bevestig de schroeven dan NIET tot het midden van het behandelde hout, omdat het in de winter zal buigen. Je moet twee schroeven vast maken in het midden van behandelde hout, zodat het niet zal buigen.

Wil je voor je terras ook een overkapping maken dan zal je meer materiaal nodig hebben, de terrasoverkapping zorgt er wel voor dat het terras zelf beter bestand is tegen weersomstandigheden en dat het in de zomer lekker koel is in de schaduw.