Angsten overwinnen over het spreken in het openbaar

Angsten overwinnen over het spreken in het openbaar

Waarom is openbaar spreken belangrijk?

Om succesvol te worden doorheen je carrière is het belangrijk om toch wat te kunnen spreken in het openbaar. Dat is niet altijd een vereiste voor succes, maar het kan er wel erg bij helpen. Mensen die zichzelf goed kunnen verkopen, bereiken vaak veel meer dan de personen die eigenlijk veel beter in hun vak zijn, maar het niet echt verkopen. Zo gaat degene die zich goed kan verkopen door bijvoorbeeld ook openbare toespraken te doen met de beste job lopen. Of met de job lopen waar jij eigenlijk veel beter in bent.

Hoe ik mijn angsten overwinnen heb om in het openbaar te spreken

Uiteindelijk ergerde ik me eraan dat ik niet zo zelfzeker was om te spreken in het openbaar, dus ben ik op zoek gegaan naar een cursus die me daarbij kon helpen, om die onzekerheid te overwinnen. Via via ben ik in contact gekomen met https://www.spreken-in-het-openbaar.nl/. Daar ben ik een cursus begonnen om te leren spreken in het openbaar en zo heb ik stap voor stap mijn angsten overwonnen. Om angsten te overwinnen is het ook belangrijk om de confrontatie aan te gaan. Dat probeer ik dan ook, zo blijf ik hieraan werken.